A CONTEMPORARY ENTERTAINING SPACE

WALTON ON THAMES, SURREY

My clients needed a new terrace and planting layout around the house to complement their new extension.  My main priority was to create a visual relationship between the two through the styling and colour palette used.  My clients wanted the terrace to be large enough for entertaining and barbecuing and were keen to include a water feature both for interest and to help disguise road noise.  

My design gave them a built-in seating area outside the kitchen using white rendered walling and timber benches.  A wall-mounted water feature was positioned on the eastern boundary behind the seating so that people could sit and look into the water. 

Alongside the western boundary I designed three timber-clad planters for ornamental trees, for screening and to provide structure and interest.   As the rest of the existing garden was in a traditional style, I added borders to the boundary of the paving to help transition from the new to the old and bring the planting closer to the house. 

HOW IT LOOKED BEFORE